Saturday, May 12, 2012

♥ Persoalan yang tidak pernah terjawab ♥



1.   Pernah tak k0rang jatuh hati ataupun suka pada seseorang lelaki yang dalam kateg0ri ‘tak berape nak kacak’ dengan sekali pandang ataupun sekali perkenalan ? Normal la bagi manusia , suka pada yang sempurna , cantik , kacak . Tapi s0metimes keju p0n pelik kenape kadang-kadang keju akan tertarik pada sese0rang lelaki tu walhal rupa takde la hensem mane . Seperti ada sesuatu pada wajah lelaki tu , yang membuatkan tak cuk0p nak pandang beliau sekali dua . Itu ke yang dinamakan AURA se0rang LELAKI ?

2.   Pernah tak k0rang benci atau tak suka sese0rang tu tanpe sebab ? Kadang-kadang keju pun naik hairan , pelik , dan c0nfuse kenape keju tak suka sese0rang tu walaup0n orang tu tak penah p0n buat salah kat kite . Macam ade sesuatu pada 0rang tu yang membuatkan kite tak suke dia . Kadang kalau muka 0rang tu ade sama sikit dengan musuh kita p0n , kita akan rase tak suke , benci dan sebagainye terhadap beliau . Kesian bet0l kat insan yg tak bersalah tu kan ? Lebih kurang sama lah macam kita pandang kat mat-mat Indon , abang Bangla , 0rang Pakistan jual karpet , asal nampak mereka jer mesti kita tak suke kan ? Rase geli p0n ade , padahal di0rang takde buat pape p0n . =_=”

3.   Pernah tak k0rang rasa lapar lagi walaup0n dah banyak kali makan sebelum tu ? Kadang-kadang keju p0n pelik dengan perut nie , sama spesis macam perut lembu ke , ade 4 bahagian perut ? Nak kena isi semua bahagian perut tu baru kenyang . Haisshh =_=” Biasenyer situasi macam nie jadik kalau jalan-jalan kat sh0pping mall la , padahal baru lepas melantak sizzling n0odle ke kan , bile nampak ade kedai jual waffle cake ke , pappa r0ti , pizza , ayam Crispy Uncle Bob , 0r ice-cream , mesti nak beli dan melantak lagi time tu jugak . Kalau dah dasar per0t besar t0ng . =_=”

4.   Pernah tak k0rang buat kesalahan  ataupun kesilapan , then tak tau nak selesaikan masalah tu macam mane , k0rang duduk diam termenung dalam bilik , kemudian sambil memejamkan mata k0rang mengatakan “nie semua mimpi , nie semua mimpi…”  ATAU k0rang mengharapkan masa tu diputar kembali , Rewind lah k0non-kononnye , dan pabila disaat anda buka mata , anda berharap yg keadaan akan kembali n0rmal . Tapi alangkah bangang nyer k0rang , sebab dunia nie realiti . Tak ade mimpi-mimpi tu semua . 0kay fine , keju memang selalu buat macam tu . Ini lah salah satu pers0alan yg tak pernah terjawab . I already kn0w that was such 0f ridicul0us things ever , tapi still jugak buat dan mengharapkan kuase MAGIC akan datang mengubah keadaan . Pengaruh filem , maybe =_=”

5.   Pernah tak k0rang mandi malam-malam buta , sunyi , at the time ade perasaan takut-takut , mata asik meliar pandang ke kiri kanan atas bawah , and then time nak cuci muka , ataupun nak bilas rambut lepas bersyampu , m0stly memang time tu kita akan pejam mata la kan sebab tak0t sabun masuk mata , disaat nak bukak mata balik tu , k0rang selalu terbayang dan takut kalau-kalau tetibe kite bukak mata jer , ade makhluk berambut panjang sergah depan kite ke kan , padahal tak ade p0n . Berpuluh kali dah p0n mandi malam-malam , tak penah lagi jadik perkara macam tu , tapi still terbayang mende tu akan jadik . Itu p0n mungkin pengaruh filem . =_=” Lagi satu , kadang-kadang bila nak bukak mate tu , keju tak0t dan selalu tebayang kalau-kalau bukak jer mate dah ade kat tempat lain macam dalam hutan di tepi perigi ke , tempat-tempat lain selain bilik mandi lah . Pheewwww~~ Itu memang mustahil terjadi , tapi kenape selalu masih terbayangkannya ? Ada sapa-sapa b0leh jawab kan ?



2 comments:

  1. Akuuu Suukeee Nomborrr limee....faveret..! same dengan ape yang aku fikirrr.hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha . kan ? pikiran kita sama d0nggg~~

      Delete