Saturday, December 10, 2011

Sleeping Beauty or Sleeping Handsome :)

Anyang hasey0oo~ :D
Happy Saturday ! Panas betul cuaca kat sini yer. . .
Kan sedap kalau dapat makan cend0l 0r abc panas2x camni. . . kan ?
Huhu^^ 0kay , entry kali nie bertajuk 
"Sleeping Beauty or Sleeping Handsome"
yang menjadi pujaan keju. . . hehe :)) 

LEE MINHO

:: minh0 oppa feels sleepy...0o baby ! h0w cute u r...! ::

0rang kalau dah hands0me tak kire la mase dye menguap ngantuk ker, still l0oked great & ad0rable ! 

:: alamak~ mach0 giler laki aku nie tid0...keh3x :D ::

:: 0ppa l0oked very c0mf0rtable having their sleep...i wish t0 be there watching he sleep:) ::

KIM HYUN JOONG

:: He sleep just like a BABY ! Lo0k at his face...:) ::

:: Kim Hyun Joong nie memang se0rang yg kuat tidur...haha^^ B'c0z he really c0ncern ab0ut his eyebag =.=" :: 

 ::tid0 lagi....huhu.. nvm , as l0ng as u l0oked ad0rable while sleep , keep sleep ya baby ! ::

 :: hasil carian di g0ogle p0n agak banyak la gambar Kim Hyun Jo0ng nie tid0..yg penting , stay cute ! :D ::

LEE HONG KI (FT ISLAND)

:: Lee Hong Ki nie tak kire la time tid0 ke tak tid0 ke still cute jugak ::
Sebab bagi keju Hong Ki nie Kpop artis yg palingggg COMEL ! takde sape lagi COMEL dari HONG KI..full st0p !

:: just l0oked at his face while he w0ken up...super KAWAII~ ::
HAHA^^ 0kay , setakat tu jela "Sleeping Beauty/Hands0me" yg keju nak tunjukkan. . .
HANDSOME and COMEL bukan mereka2 nie ? 

Selain gambar mereka tidur , keju p0n suke teng0k gambar mereka buat mimik muke yg pelik but COMEL. . .  Layann~~

:: LEE MINHO punye munc0ng itik yg comel... ::

:: KIM HYUN JOONG memang suke buat muke kememeh...huhu~ ::

:: yiee....c0melnyer mul0t dye...:D ::

 :: LEE HONG KI yg c0mot mom0t...:)) ::

 :: tak dapat ditafsirkan muke apekah ini...Macam muke merajuk ade , n macam muke nak merayu p0n ade... ::

 ::Trademark mul0t JANG GEUN SUK...suke teng0k ! ::

ENJ0Y :D


Thursday, November 10, 2011

✿ Kisah Aidiladha ✿

Assalamualaikum. . . Hello ! Anyang hasey0o0o~

Hari Raye Aidiladha da berlalu dah p0n. . .

Tapi baru sekarang keju nak cite pasal tuh. . . =_=”

Aig00oo~~ da basi larhh keju 0i ! whatever. . . haha^^

Disebabkan kesibukan yg melampau tahap gaban s0 keju memang tak sempat nak update bl0g. . .

Actually takde ape sangat p0n yg nak diceritekan mase raye aidiladha tuh. . .

2 hari bef0re raye keju n nenek da seb0k menganyam ketupat. . .

Kalau ik0tkan memang MALAS nak menganyam ketupat tuh. . .

Yela , n0w da senang dah. . . beli jer ketupat segera NONA tuh. . . haha^^


Tapi ayah keju plak yg teringin nak makan ketupat yg 0riginal. . .

So nak tak nak keju la yg kena buat. . . sebab dalam rumah yg takde keje memang keju s0wg jelahh. . .

1hari suntuk memang d0k menganyam da0n kelapa tuh. . .

Naik b0rink w0o~ -_-“           

Lagi2 menganyam ketupat depan tv. . . memang larhh. . . 1jam baru dapat buat 2bijik ketupat. . .

Then nenek datang t0long keju wat ketupat. . . yah0o ! ade la jugak bantuan datang utk t0long keju yer. . . haha^^

Berjuta trimasss diucapkan kepade nenek keju yg terc0mel sebab dye la yg paling banyak wat ketupat. . . ^_^


 :: my nenek :)) ::

 :: see the different size ? yg ketupat gem0k tu keju yg buat...yg c0mel2 tu nenek yg buat...haha^^ keju suke buat ketupat gem0k sebab mkn sebijik je da kenyang !  ::

 :: sambil menganyam sambil sms dan sambil amik gamb0...=_=" ::

 :: budak nie bukan reti nak men0long...ngadap lappy jer teng0k SHIN CHAN -_-" ::

0kay , cukup lah cite pasal ketupat yer. . .

N0w nak cite malam sebel0m raye. . . ape yg keju lakukan ?

Like usual larhh. . . t0long mak sediakan segale bahan utk masak utk pagi raye. . .

T0long p0tong2 bawang then s0bs~ T_T

:: haha^^ pedih mate w0o p0tong bawang ! ::

1 perkare la kan keju nak cite kat sini , sumpah keju rase kek0k giler pegang pisau. . .

Bese la , dah berbulan-bulan d0k h0stel , langs0ng tak buat keje dap0r , pegang pisau p0n tidak , tu yg rase kek0k 
giler. . .

n lagi satu , biler da d0k h0stel nie kan , kite kan tak buat ape sangat rite , keju dapat rasekan yg keju semakin hari semakin malas macam makhluk berbulu kat bawah nih. . . -_-“


huhu~ 0kay , lepas keju selesai t0long mak kat dap0r , keju buat ape plak ?

ape lagi. . . layan drama k0rea larhh. . . taj0knyer “I’M SORRY I LOVE U”...


Sobs~ T_T ( drama tu memang sedih gilakkk !

Keju abis kan teng0k sumer epis0d n tid0 pukul 5 pagi. . .

0kay , biler tak tid0 sepanjang malam , pagi raye keju bang0n pukul 11.30. . .

Haha^^ memang takde feel langs0ng. . . raye ker tak raye ker same jer. . .

Dah terlepas nak teng0k 0wg k0rban lembu. . . kui3x~


Bangun2 jer dengan tak mandinyer ter0s makan ketupat. . . s0dap jugak ! ^^

0kay , tu jelahh kisah aidiladha keju. . . n0thing interesting. . . o_0

p/s : Keju teringin sangat nak merase sambut aidiladha kat Kelantan…mengikut kate r0omate keju ‘mek kelate’ tuh , kat sane meriah sgt mcm sambut raye puase..huhu^^


Thursday, November 3, 2011

✿ 49 Days ✿

Hi sumer. . . ! Assalamualaikum. . . :))

wahh. . . sekarang kerap jugakla keju update bl0g ek ?

bese lar. . . takde pe nak wat kan. . . hikh0kk^^

0kay , entry kali nie keju nak share plak lagi satu drama k0rea yg bagi keju sangat2x best !

Tajuknyer "49 DAYS"

Serius ! Sumpah tak tipu k0wg cite nie memang best. . .

Setiap saat teng0k cite nie memang sentiase berdebar-debar. . .

0kay , nie syn0psis drama nie. . .

c0py paste sajer. . . hehe^^

Shin Ji Hyun was enjoying absolute bliss as she was about to marry her fiancé, Kang Min Ho, but her perfect life is shattered when she gets into a car accident that leaves her in a coma. She is given a second chance at life by a reaper, but it comes with a condition: she has to find three people outside of her family who would cry genuine tears for her. In order to do this, she borrows the body of Yi Kyung, a part-time employee at a convenience store for 49 days.


cite nie memang agak lain drpd yg lain lar. . .

c0z genre drama nie p0n FANTASY ROMANCE. . .

s0 ade la yg agak tak mas0k akal. . .

but memang keju salute kat 0wg yg wat cite nie. . .

kalau keju lar , memang tak terpikir dek akal nih. . . h0ho~

aig0o~ cite panjang p0n tak gune lar keju 0i. . . 

s0 , k0wg teng0k la sendiri drama nie. . .

kalau daripade rate 5star, memang keju bagi 5star larhh !

c0z takde satu scene p0n bagi keju yg memb0sankan dalam cite nie. . .

yg ade hanyelah debarannnn. . . :(

h0ho~

s0 selamat men0nton drama nie yer. . . :))

dan selamat menangis ! 

s0bs~ T_T

p/s : Ending cite nie memang sedih giler ! Keju menangis sampai ta b0ley benti. . . :((



Tuesday, November 1, 2011

✿ Karya Teragung (larhh sangattt....) ✿


Assalamualaikum sumer. . . :))

Hell0 para-para bl0ggerz sumer & all visit0r bl0g keju. . . anyang hasey0o~

Huhu~ keju arini nak st0ry cket. . . st0ry ape ?

Hehehe. . . layannn jelah. . . !

0kay , t0day keju nak cite ape yg keju wat dalam clas ngan member2 sumer. . .

Haha ! but bef0re keju nak st0ry , keju nak bagitaw nihh. . .

keju bukan tanak blaja dlm class 0kay , tapi keju cepat b0san n daya tumpuan sangat2 lemah kalau belaja englishh. . . 

bukan pe , b0sannn. . . ngeee~ :p

0kay , we pr0ceed tr0s la ea. . .

Ape makne cerite jer tanpe gamb0 kan. . . meh layan gamb02 kat bawah nie. . .

Malas keju nak taip panjang2x , k0wg teng0k jela kat gamb0 yerrr. . .

Credit to Diana Zaki sebab keju amik gamb0 nih sumer gune henp0n baru dye. . . keh3x~


0kay. . . jangan salah paham yer teng0k gamb0 atas nihh. . . keju bukan salin n0te p0nn. . . :p

So ape yg keju sedang lakukan ? Taadaaaaa…………………!!!!!!!

Ini dia kerja akuu. . . bhahahahahaha!!!!! (evil laugh)


h0h0~ credit jugak kepade Faiz Zamir sebab dye la yg bagi keju idea utk lukis gamb0 Sir kesayangan keju iaitu Sir Megat. . . ^^

Menjadik jugak la karya keju nie. . . walaup0n agak serab0t lukisan nihh. . . keh3x~

pape p0n we all sumer sayang Sir Megat

meh layan lagi karya keju yg tak seberape nihh. . . hehe~


ini dia sir Megat yg c0mel...^^ s0rry sir curik2 amik gamb0 sir...ngee~ 


 p/s : keju baru belaj0r lukis lembu...btw n0t bad la...hehe ^^ c0mel bukan?



0kay , tu jela karya yg keju nak tunjuk. . .

tau dahh. . . mesti k0wg ckp "tak hebat mane p0n...tak cantik p0n..."

whatever. . . yg penting keju bahagie, sir megat p0n bahagia. . . hehe^^

0kay , dalam class keju seb0k melukis. . . yg lain seb0k watpe plak ek ?

meh check it 0ut. . . 

 0kay...tiga sekawan yg c0mel nie seb0k jer s0h amikkan gamb0 di0wg..haha^^ aig0o~
btw k0wang memang c0mel....IKHLAS nihh...hehe~

 Tapi azren yg paling c0mel la..kalah zamir ! =_="

 makcik s0wg nih tid0 jer keje..haha^^ SLEEPING BEAUTY la k0nonnyer...:)) 

 alamakkk ! tak r0tate pul0kk....hehe~ nie la KAK NYAH GEMAS...h0bi dye mmg bergamb0...:p

 haa....nie la empunyer henp0n yg keju gune utk amik gamb0o...bhahahaha~ s0ry ! tak r0tate....-_-"

macam2x gaye adh0o.....! aig0oo...huhu.... =_="

0kay lah sumer. . . setakat tu jer keju nak cite. . .

nie bl0g keju , s0 SUKA HATI la nak tulis ape. . . 

sape saket ati , beramb0s kauuuu !!!!!!

Amaran keras nih...hehehehehe~ :)

Pape p0n , keju sayang sumer friend. . . . . . bubye ! :))

GOOD LUCK FOR FINAL EXAM & SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA..... (✿◠‿◠)


Saturday, October 22, 2011

✿ LIKE A FOOL ✿

Like a Fool ? sape ?? kau ker ?
haha^^ sape2 jer b0ley jadik "Like a Fool" tu. . . 
Especially dlm bab-bab cintan-cintun tuh. . . h0ho~ kan ?
rasenyer sumer 0wg penah rase situasi dimane anda rase diri tu macam 0wg b0d0h jer kan. . .
Keju da banyak kali dah rase. . . BENGANG ! 
0kay , entry kali nie bukan nak cite pasal situasi b0doh yg penah berlaku pade keju. . .
tapi keju nak share lagu k0rea yg maksudnyer sgt2 mendalam bagi keju. . .
haha^^ lagu k0rea ? tak paham ape b0ley pulak kan bagi maksud mendalam kat kau keju ? 
kem0nlahh. . . bukak jer y0utube , lagu k0rea ade makne dye dlm english. . .
actually lagu Like a Fool nie OST kepade drama k0rea Personal Taste. . . :))



:: kalau la dalam gmba nih p0mpuan tu adalah keju....bahagienyer ! ::


0maigucciiii! ! ! drama tu best sanat2x ! my feveret. . . dah teng0k twice :D
0kay , kat bawah nie lyrics lagu Like a Fool by 2am. . . siap translate dlm english lagi y0u~~
LAYANNNN. . . . . . . . . 



Korean:

Babocheoreom wae mollatneuji
Babocheoreom wae guedaereul bonaen geonji
Babocheoreom deodige ooneun gaseumeh
Eeje eejeyah arayo

Nae sarangeun ojik guedae bbooningeol
Nae nooni guedael chajado
Gaseumi jakku joyeodo
Saangeun anira mideotjyo
Geunyang jom weorowo gidaetda mideotjyo

Nae sarangeun ojik guedae bbooningeol
Babogatchi goolji malja
Honja gaseum alhji malja
Apaseo noonmoori heureumyun
Yamujiji mothan mameul kkajijyeotjyo

Geudaemani nae saramingeol
Geudaemani nae gaseumeul chaeooneun geol
Babocheoreom eejeya aneun najiman
Geudae geudeareul boolleoyo
Geudae eobshin sal su eobseunikkayo


Translations:

Like an idiot, why didn't I know?
Like an idiot, why did I let you go?
Like an idiot, my heart cries slowly
I know now
My love is only you

Even if my eyes look for you
Even if my heart pressures me
I didn't believe that it was love
I believed that I was lonely and had to lean on you

Like an idiot, why didn't I know?
Like an idiot, why did I let you go?
Like an idiot, my heart cries slowly
I know now
My love is only you

Let's not act like idiots
Let's not heart ache alone
When tears fell because of the pain
I'd become upset with my heart for being so weak

Like an idiot, why didn't I know?
Like an idiot, why did I let you go?
Like an idiot, my heart cries slowly
I know now

Do you know, that you are my love?
Do you know, that you fill my heart?
Like an idiot, I've just found out now
You, I call you

Because without you, I cannot live on



Haa. . . kar0ke lah k0me sumer yer. . .
tah pape jer seb0t bhse k0rea. . . haha^^
nak lagi best nyanyi n layan feeling KLIK JER KAT SINI :))
setiap kali keju dengar lagu nie kan , mesti terbayang muke laki keju n0mb0r 2 , Lee Minho tengah nangis. . .
keh3x~ :D Sebab dlm cite Personal Taste tu banyak kali jugak la laki keju tu menangis. . . s0bs~ T_T
n secare aut0matik keju p0n turut same menangis. . .
bukan pe. . .kit0wg sehati sejawe. . . suke duka k0ngsi bersame kan 0ppa ? :))

:: s0bs T_T ::
0ppa ! nanak nangis2 ea. . . keju p0n nangis jugak nanti. . . :(
huhu^^ sape yg tak teng0k cite Pers0nal Taste lagi pegi la teng0k ea. . .
siyes memang best gilak ! 
sape nak drama tu keju ade simpan dalam lappy. . .
meh ler datang bilik 2.10 fl0or 2 meranti. . . h0ho :))
0kay la , cuk0p utk entry kali nie. . .
keju nak p layan drama k0rea. . .
sekarang ngah melayan cite Secret Garden...huhu^^
0kay , bubye sumer :))

:: nah...sebagai tatapan....c0mel kan laki aku ? ^^ lagi c0mel kalau p0mpuan tu adelah KEJU :p:: 

Tuesday, June 7, 2011

Saye nak Baby...s0bs~ T_T

Ape kau da mab0k keju 0i ? hahaha~

Tetibe nak baby. . .  ape kes ?

h0ho~ takde lar. . .

aritu anak angkat nenek datang umah. . .

0mg!! dye bawak baby lar. . . (anak dye..hehe)

Siyes wa cakap sama luw , memang sh0mel tahap gaban !

tetibe jer terase cam nak mintak adek baru kat mak. . . .

haisshh!! ade adik 2 0wg p0n da cuk0p memeningkan kpale. . . -_-"

Kalau ley nak baby tu kekal jer baby sampai bile2x. . .

X m0 dye jadik besar. . . bia baby jerr. . . b0ley tak ?

hehe~ Mengar0t larr. . . 

0k lar , check it 0ut ph0to kat bwh nie yer. . .


:: nie la baby Nur Aina Amani..damn l0ve her beautiful eyes!::

:: sh0mel giler...sweet jek mcm gula2 kapas ! ::

:: geramnyer teng0k pipi dye...nak picit2 jer.. ::

:: masing2 nak enterprem..pic keju jugak yg takde... -_-" ::

p/s : PELIK larh....kenape de 0rang sangg0p buang baby...?? kan mereka nie sh0mel...kalau tanak baby tu bagi kat keju larh....huhu~ kawen nanti nak dapatkan anak yg sh0mel2 larh....ngeee~~ ^_^